FASHION WEEK ÖSSZEFOGLALÓ

Backstage at Nina Ricci RTW Spring 2018

Mint azt páran már bizonyosan észrevettétek, a Fashion Week egy tradícionális téma, amiről mindig beszámolok itt a blogon, évente kétszer. Mindegy, hogy mennyire vagyok elfoglalt, külföldön dolgozom épp vagy itthon, vagy hány hete nem volt időm blogbejegyzést írni, a Fashion Week beszámoló sosem maradt ki. 🙂 Ilyenkor mindig kiválasztom a különböző divatfővárosok, New York, London, Milánó, és végül Párizs kifutóin látottak közül a kedvenceimet. Jó, jó, jó, mindannyian tudjuk milyen lélegzetelállító divatbemutatóval rukkolt elő a Chanel, a Dior, a Versace, a Dolce & Gabbana, a Gucci, vagy épp Tom Ford vagy Michael Kors idén (is). De én ezúttal kivételesen úgy döntöttem, a kevésbé ismert divatházak kifutóira koncentrálok. Lehet, hogy hallotunk már ezekről a márkákról is, sőt biztos, de nem biztos, hogy mindenki rendszeresen nyomon követi a kollekcióikat. Pedig lehet érdemes lenne! Íme az idei tavaszi/nyári szezon győztesei….! 🙂

NEW YORK – Tibi Tavasz/Nyár 2018 Ready-to-Wear

Ok, azt tudjuk, hogy a fűzők és a különböző fűzős felsők, övek, stb. fénykorukat élik per pillanat, és az elmúlt pár szezont szemmel kísérve azt gondoltuk, hogy egyik tervező sem tud már újat mutatni ezen a téren. Hát tévedtünk, mert a Tibi idei tavaszi/nyári kollekciójában átlátszó plasztik fűzőkben küldte kifutóra modelljeit. Mellesleg nem ők az egyetlenek akik vízlepergetős vagy vízhatlan anyagokat használtak fel legújabb kreációikhoz, lásd például a komplett idei Chanel kollekciót, úgyhogy szerintem ez gyanúsan sokat nyom a latba a jövő évi trendeket illetően.

 LONDON – Ralph & Russo Tavasz/Nyár 2018 Ready-to-Wear

Úgy tűnik mostmár nem a Burberry lesz az egyetlen londoni márka ami eszünkbe jut, ha ballonkabátokról van szó. A Ralph & Russo ugyanis eléggé szemrevaló darabokkal rukkolt elő a londoni divathéten. És nem csak a ballonkabátjaikra érdemes felfigyelni, hanem a meseszerűen elegáns estélyi ruháik is mindenképpen megérnek egy pillantást. Nem véletlen, hogy a divatház megállíthatatlanul száguld a világsiker felé, annak ellenérő, hogy még csak 2010-ben alapították a céget.

MILÁNÓ – Ermanno Scervino Tavasz/Nyár 2018 Ready-to-Wear

A feminin és a maszkulin darabok tökéletes harmóniáját teremtette meg idei kollekciójával az olasz divatmárka. Úgy tűnik a lágy, virágos anyagokból, nőies csipkékből, lengő-libegő tüllből és organzából késztült alsók kiválóan működnek a férfias szabású, szinte páncélra emlékeztető felsőruházattal: bőrkabátokkal, ingekkel, ballonkabátokkal. Mondjuk azt hozzá kell tenni, hogy csak egy olasz tudja ilyen izlésesen párosítani a kettőt! 😀 Ja és persze ne feledkezzünk meg a fűzős csizmákról, amiket a modellek viseltek, olyan mintha balerinák lennének….vagy gladiátorok? Vagy mindkettő…? 🙂 Na, pont ez a lényeg! Ezt eléggé eltalálták!

PÁRIZS – Nina Ricci Tavasz/Nyár 2018 Ready-to-Wear

Egy modern hadsereg kelt életre amikor a kifutón megpillantottuk Nina Ricci legújabb tavaszi/nyári kreációit és a francia divatháznak gyakorlatilag sikerült minden egyes idei trendet egy kollekcióba ötvözni: tollak, rojtok, fodrok, erőteljes vállak, katonai váll-lapok, zsebek, palástok, short-ok, logó övek, és persze pasztellek. Még a helyszín is tökéletesen illett a military hangulathoz, hiszen a divatbemutatót egy hatalmas “cirkuszi” sátor körül rendezték meg, amit a párizsi Les Invalides épülete elé húztak fel. Az ikonikus épület napjainkban múzemként funkcionál, de eredetileg egy XIV. Lajos által építtetett katonai kórház volt.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.