WEBSHOP

LÁTOGASS EL A WEBSHOPRA!

Az általam tervezett ruhadarabokat főleg a „street style”, a „layering”, és a „hybrid divat” koncepciója ihlette. Kedvenceim a praktikus, többször, többféleképpen felhasználható ruhaneműk, az olyan basic, utcai, hétköznapi darabok, amiket könnyen lehet kombinálni egymással, sőt a már meglevő ruhatárunk darabjaival is. Szeretek két vagy több ruhadarabot egymásba ötvözve újfajta, komplexebb, rétegeltebb, és textúrákban gazdagabb elemeket és szetteket létrehozni, ezáltal megkönnyítve a vásárló dolgát az online shopping és az öltözködés terén egyaránt.

A webshopon „egyszerű, de nagyszerű” ruhadarabokat fogtok találni. Egyszerű, előnyös szabásvonalak jellemzik őket, a nagyszerű jelző pedig arra vonatkozik, hogy számtalan féle módon hordhatók, főleg, ha ki szeretnél lépni a hétköznapokból, és egyénivé szeretnéd tenni a megjelenésed. Minden termékfotó mellett találni fogtok egy általam készített „Így viseld a trendet” inspirációs kollázst is, mely segít nektek vizuálisan elképzelni az adott ruha funkcióját és különböző viselési módjait.

A „layering” az egyik kulcs kifejezés. Ha szeretsz játszani, rétegesen öltözködni (nem csak télen!), variálni a különböző ruhadarabok viselési módját, stílusát, akkor lesz miből csemegézned. A „hybrid fashion” ennek egy továbbfejlesztett változata, ami tulajdonképpen azt jelenti, hogy két különböző ruhadarab összevarrásából születik egy új. Ugyan mért töltsünk időt azzal, hogy a derekunk köré kössünk egy inget, amikor én már elkészítettem a kettő-az-egyben verziót? Mért bajlódjunk azzal, hogy felvegyünk egy plisszírozott vagy fodros ujjú felsőt egy póló vagy ruha alá, hogy elérjük a tökéletes trendi és rétegelt hatást, amikor megvehetitek az előre összevarrt verziót…? Ezentúl szuper egyszerű lesz divatosnak, kreatívnak, és egyedinek lenni!

MI AZ A STREET STYLE

A streetstyle, azaz az utcai divat tulajdonképpen mindigis létezett, de főleg a 20. század egyik meghatározó stílus- és trenddiktáló eleme a nemzetközi divatvilágban. Manapság szinte ugyanolyan fontos és figyelemmel kísért jelenség, mint maguk a divatbemutatók.

Ennek a fajta divathoz való hozzáállásnak az egyéniség előtérbe helyezése a lényege, a mindenkori divat és trendek felett. Bill Cunningham, a The New York Times világhírű fotósa, aki tulajdonképpen divatba hozta a streetstyle-t, ha lehet ilyet mondani, a hétköznapi emberek ruházatának élénk katalógusaként emlegette az utcai divatot. Úgy vélte az utcák sokat árulkodnak divatról és emberekről, hogyha figyel az ember, és azt vallotta, hogy a legjobb divatbemutatók az utcán kelnek életre nap mint nap.

MI AZ A LAYERING?

Ha divattörténet szempontból nézzük a dolgot, akkor a kifejezés valószínűleg az elmúlt harminc évszázadban mindvégig jelen volt. De most ne feltétlenül arra gondoljunk, amikor a nagymamánk ovis korunkban azt mondta, hogy „kislányom télen rétegesen öltözködj fel”. Illetve ne csak erre gondoljunk. Az újfajta, divatos réteges öltözködésnek, vagy layering-nek komoly módszertana van, mely magába foglalja olyan, érdekes, okos, és könnyen kombinálható, szellős, ugyanakkor szigetelő jellegű textúrákból alkotott ruhadarabok egymás alatt- vagy fölött való viselését.

És, hogy ezen felül mi a jó benne? A Layering tulajdonképpen egyben azt is jelenti, hogy a klasszikus értelemben vett nyári ruháidat tulajdonképpen egész évben hordhatod. Szoknyák nadrágokra, pólók ruhák alá, ingek garbók tetejére. Minden kivitelezhető. Más egyéb tipikusan hasznos és jól rétegelhető ruhadarabok például a különböző poncsók, blézerek, kimonók, kardigánok, mellények, az átlátszó vagy vékony anyagú szoknyák, ruhák, kombinék, kötények, a sálak, a zoknik, és még sorolhatnám.

És a legjobb benne az, hogy ezzel a módszerrel az elénk táruló styling lehetőségek tárháza végtelen. Ugyanakkor egyedi, hiszen az, hogy mit hogyan viselsz a te stílusodat és egyéniségedet tükrözi.

Mostmár azt hiszem, csak arra a kérdésre nem válaszoltam, hogy hogyan csináld?

Megfelelő kiegészítőkkel. Vegyük például az öveket. A layering néha megkívánja, hogy hangsúlyozzuk kicsit a sziluettet. Itt érdemes figyelembe venni, hogy melyik testalkathoz mi áll jó, és hogy mit szeretnénk hangsúlyozni, vagy éppenséggel ellensúlyozni.

  1. Rétegelj a nyaknál. Játssz a különböző fajta kivágásokkal
  2. Rétegelj a karoknál. Kísérletezz a különböző hosszúságú ujjakkal.
  3. Rétegelj a lábaknál. Párosíts különböző hosszúságú elemeket.
  4. Okosan válassz textúrákat. Nyáron kombináld a könnyed, laza esésű anyagokat (pamut, len, selyem, szatén, csipke, tüll) egymással, télen pedig nehezebb anyagokkal (gyapjú, kasmír, szövet, bőr, velúr, farmer) az érdekesebb kontraszt elérése érdekében, és nem utolsó sorban, hogy ne fázz.
  5. Rétegeld az ékszereket. Több, hosszú, vagy különböző hosszúságú vékony nyaklánc egyrészt jól mutat egymással, másrészt nyújtják a sziluettet, főleg, ha egy hosszított fazonú kardigánnal, blézerrel, vagy kimonóval viseled őket.
  6. Csinálj felsőneműt az alsóneműdből. Reggel, amikor felöltözöl, próbáld ki, hogy milyen az, ha más sorrendben veszed fel az egyes ruhadarabokat, mint a megszokott, racionális mód. Vegyél fel egy szatén kombinét vagy csipke kisruhát egy póló fölé, ahelyett, hogy alatta hordanád.

Sikerült meghoznom a kedved…? Nézz körül a LAYERING DARABOK között, hogy egyszerűen, és stílusosan rétegelj!

MI AZ A HYBRID DIVAT

A hybrid divat egy újfajta, magasabb fokú gondolkodásmódot takar korunk divatiparának megszokott kreatív folyamataihoz képest. Ez a tervezési forma egyszerre örökíti meg az aktuális stílusokat, trendeket, és a különböző egyedi részleteket, ezáltal olyan ruhadarabok születnek, melyek új formatulajdonságokkal rendelkeznek, sőt az egyes ruhadarabok funkció szerinti kategorizálása is megváltozhat. Így ez a fajta tervezési mód olyan ötletekhez vezethet, melyek által akár soha nem látott kreációk születhetnek és a lehetőségek tárháza végtelen. Ennek köszönhetően a vásárlók tejesen egyéni és egyedi személyes stílus alakíthatnak ki maguknak ezen ruhadarabok viselése által.

Ez is tulajdonképpen egyfajta layering-et, azaz réteges öltözködést takar, de ebben az esetben két különböző ruhadarab összevarrásából születik egy új. Ennek a stílusnak köszönhetően mostmár úgy is elérheted a tökéletesen struktúrált, rétegelt look-ot, hogy nem kell több ruhadarabot egymásra venned, hanem helyette ezek összevarrt változatát viseled.

Nézzünk egy kicsit bele abba, hogy hogyan is született ez az egész hybrid divat koncepció. Már a Dior 2014-es Resort kollekciója óta, mely félig szoknya, félig nadrág kinézetű ruhadarabokat vonultatott fel a kifutón, a levegőben volt ez a trend mely végső soron a hybrid divat megszületéséhez vezetett. Ez a kifejezés azt takarja, hogy az eddigi divattörténet során egymástól független ruhadarabokat fogunk, és gyakorlatilag összevarrunk. Biztosan emlékeztek még a „jegging” kifejezésre, mely a farmer (jeans) és a legging ötvözete volt, illetve a fent említett Dior bemutatón felbukkanó nadrágszoknyákat „skorts”-nak becézték (a „short” és a „skirt” szavakból összerakva). Idén nagy fénykorát éli az effajta kísérletezés a divatban, sőt az egyik legjelentősebb trenddé nőtte ki magát ez a tervezési forma, és engem pontosan ez ihlet, nap mint nap.

Sikerült meghoznom a kedved…? Nézz körül a HYBRID DARABOK között, hogy egyszerűen, és stílusosan rétegelj!

 

3 komment

  1. Ein hervorragender Fellsattel zeichnet sich vor allem insofern aus, dass der Fellsattel genauso toll für das Pferd wie für den Reiter sein kann. Dieser Faktor sollte vorrangig der entscheidende Faktor während dem Erwerb des Fellsattels sein. Jetzt könnte man ins Detail einsteigen und exakte Merkmale der einzelnen Typen ins Auge fassen. Natürlich spielt auch hier das Alter die wichtige Rolle. Für Kinder eignen sich insbesondere rutschfeste Fellsattel. Bei Ausgewachsenen darf dieser Punkt beinahe missachtet werden. Genauso ausschlaggebend ist außerdem der Komfort des Fellsattels. Hier bietet sich ganz stark Lammfell an. Dieser Stoff oder dieses Material ist sehr weich und ebenfalls schonend zum Pferd. Der Fellsattel aus Lammfell ist mit großer Wahrscheinlichkeit die beste Option die man haben könnte. Zwar liegt dieser Fellsattel auch in Sachen Preis deutlich höher als andere.

  2. Eine Einbauspüle dient zum Ableiten von Tafelwasser und zusätzlichen Fluiden. Dabei werden selbige in das Becken gekippt und fließen über den Ausguss in das Abflussrohr, wonach diese hinterher in die Kanalisation abgeleitet werden. Damit es keinesfalls zu Verstopfungen kommt, ist in den Ausfluss ein Seiher eingelassen, welches die gröberen Bestandteile des Schmutzwassers zurückhält. Des Weiteren mag in einer Einbauspüle ebenso benutztes Geschirr wie auch Essbesteck von Hand geputzt werden. Unterdies lässt man Wasser ein sowie verhindert das Ablaufen unter Einsatz von einen Stopfen. Bei Einbauspülen mit zwei Becken dient dann das eine zur Reinigung mit Reinigungsmitteln wie das sonstige zum Abspülen oder der Deponierung der feuchten Gegenstände. Dafür bietet der Geschäftsverkehr dedizierte Körbe an, die einhängt werden können wie in denen das Geschirr abtropfen mag. Nach einem behaglichen Bratrostfest am Abend können in der Spüle die Roste des Grills direkt wie gehabt rein gemacht werden. Dank der Armaturen können Viktualien vor der Fertigung unter fließendem Tafelwasser in einer Einbauspüle gesäubert werden. Einbauspülen sind demzufolge fester Gegenstand in jedweder Küche, an der grundsätzlich so weit wie 60 der Kochstubenarbeiten erledigt werden können.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.