You are currently viewing A Green Carpet Fashion Awards

A Green Carpet Fashion Awards

A Green Carpet Fashion Awards, azaz a zöld szőnyegyes divat díjátadó gála a fenntartható értékek megtartása érdekében született és főleg a ‘Made in Italy’-re, a világ egyik legfontosabb ellátóláncára kívánja felhívni a figyelmet. Az esemény arra szolgál, hogy a fenntartható fejlődést és a nagy nemzetközi divatházak helyi iparágakat támogató alvállalkozásait ösztönözze és jutalmazza.

A díjátadó gálát a milánói Teatro Alla Scala-ban tartották, a milánói divathét nemes záróeseményeként. A különböző kategóriákban kiosztott díjaknak az volt a céljuk, hogy az egyes divathálózatok – értem ezalatt mind a divattervezőket, mind pedig a kezük alá dolgozó varrodák, bőrművesek, iparművészek, stb. láncolatát – szakmai értékeit és odaadását jutalmazzák.

Számos világhírű divatszemélyiség részesült elismerésben, de valószínűleg az est fénypontja az volt, amikor Giorgio Armani (Armani), Miuccia Prada (Prada), Pierpaolo Piccioli (Valentino) és Alessandro Michele (Gucci), a 4 ikonikus olasz divattervező állt egymás mellett a színpadon, hogy átvegye a ‘The Recognition of Sustainability Award’-ot, divatmárkáik fenntartható fejlődésben közrejátszott kiemelkedő szerepének köszönhetően. Egy jól megérdemelt, történelmi pillanat volt ez.