You are currently viewing A Simply Cynthi Hybrid Kollekció

A Simply Cynthi Hybrid Kollekció

Azok akik olvastátok a tegnapi blogbejegyzésemet, már egy kis betekintést nyerhettetek abba, mi is az a hybrid divat. Ma úgy gondoltam kicsit mélyebben beleássuk magunkat ebbe a témába, ugyanis a nemsokára megjelenő új kollekciómat legfőképpen ez az új koncepció inspirálta.

A hybrid divat egy újfajta, magasabb fokú gondolkodásmódot takar korunk divatiparának megszokott kreatív folyamataihoz képest. Ez a tervezési forma egyszerre örökíti meg az aktuális stílusokat, trendeket, és a különböző egyedi részleteket, ezáltal olyan ruhadarabok születnek, melyek új forma-tulajdonságokkal rendelkeznek, sőt az egyes ruhadarabok funkció szerinti kategorizálása is megváltozhat. Így ez a fajta tervezési mód olyan ötletekhez vezethet, melyek által akár soha nem látott kreációk születhetnek és a lehetőségek tárháza végtelen. Ennek köszönhetően a vásárlók tejesen egyéni és egyedi személyes stílust alakíthatnak ki maguknak ezen ruhadarabok viselése által.

Nézzünk egy kicsit bele abba, hogy hogyan is született ez az egész hybrid divat koncepció. Már a Dior 2014-es Resort kollekciója óta, mely félig szoknya, félig nadrág kinézetű ruhadarabokat vonultatott fel a kifutón, a levegőben volt ez a trend mely végső soron a hybrid divat megszületéséhez vezetett. Ez a kifejezés azt takarja, hogy az eddigi divattörténet során egymástól független ruhadarabokat fogunk, és gyakorlatilag összevarrunk. Biztosan emlékeztek még a „jegging” kifejezésre, mely a farmer (jeans) és a legging ötvözete volt, illetve a fent említett Dior bemutatón felbukkanó nadrágszoknyákat „skorts”-nak becézték (a „short” és a „skirt” szavakból összerakva). Idén nagy fénykorát éli az effajta kísérletezés a divatban, sőt az egyik legjelentősebb trenddé nőtte ki magát ez a tervezési forma, és a legújabb kollekciómat pontosan ez ihlette.

Akik ismernek vagy látták az előző kollekciómat, észre fogják venni, hogy az alma tulajdonképpen nem esett messze a fájától. Eddig is szerettem olyan basic darabokat tervezni amiket könnyen lehet kombinálni egymással, sőt a már meglevő ruhatárunk darabjaival is. A „layering” az egyik kulcs kifejezés ami az új kollekciót jellemzi. Ez a kifejezés jól jellemezte az előző kollekciómat is, de az újdonság az, hogy ezúttal, a hybrid divatból merítve ihletet, az volt a célom, hogy két vagy több ruhadarabot egymásba ötvözve teremtsek újfajta, komplexebb, rétegeltebb, és textúrákban gazdagabb elemeket és szetteket, ezáltal megkönnyítve a vásárló dolgát öltözködés téren.

Ugyan mért töltsünk időt azzal, hogy felvegyünk egy nadrágot, majd rá egy szoknyát, amikor én már elkészítettem a kettő-az-egyben verziót? 🙂 Mért bajlódjunk azzal, hogy felvegyünk egy plisszírozott vagy fodros ujjú felsőt egy ing vagy póló alá, hogy elérjük a tökéletes trendi és rétegelt hatást, amikor megvehetitek az előre összevarrt verziót…? 🙂 Ezentúl szuper egyszerű lesz divatosnak, kreatívnak, és egyedinek lenni!

Az előző kollekciómat „egyszerű, de nagyszerű”-ként szerettem emlegetni. Ez a jelmondat ugyanúgy igaz az új kollekcióra: egyszerű, de ugyanakkor előnyös szabásvonalak jellemzik, a nagyszerű jelző pedig arra vonatkozik, hogy számtalan féle módon hordhatók az egyes ruhadarabok, főleg, ha ki szeretnél lépni a hétköznapokból, és egyénivé szereznéd tenni a megjelenésed. Azért ez a trend inspirált, mert szerettem volna valami mást alkotni, mint a többi magyar tervező, valamit, ami kitűnik a tömegből a My Showroom Budapest kínálatát illetően.

Ha elmentek megnézni az új Simpy Cynthi kollekciót, látni fogjátok, hogy hű maradtam önmagamhoz, és továbbra is minden egyes ruhadarab különböző általam készített inspirációs kollázsokkal van ellátva, melyek segítenek nektek vizuálisan elképzelni az adott ruha funkcióját és különböző viselési módjait.

Ha kíváncsiak vagytok pontosan mely darabokból áll az új kollekció, és mi jellemzi ezeket, nézegessétek a Facebook oldalamat szorgalmasan, és mindenre szépen lassan fény derül…! 🙂

FullSizeRender