You are currently viewing Fashion Revolution Hét 2020

Fashion Revolution Hét 2020

Biztosan emlékeztek arra, hogy 2013 április 24-én 1134 dolgozó vesztette életét és további 2500 ember sebesült meg, amikor a Rana Plaza ruhagyár épülete, ahol több nemzetközi fast fashion márka gyártatta a ruháit, egyszerűen összeomlott Bangladeshben. Dokumentumfilm is született róla, ‘The True Cost – A fast fashion igazi ára’ címmel. Ha még nem láttátok, mindenképpen ajánlom!

Ebben az időpontban született meg a Fashion Revolution, azaz a Divatforradalom, melynek célja a divatipar etikus és átlátható átalakítása. A mozgalom arra törekszik, hogy különböző tervezőket, divatházakat, márkákat, oktatókat, diákokat, írókat, üzleti vezetőket, politikusokat, kis- és nagykereskedőket, gyártókat, dolgozókat, és divatot kedvelő egyéniségeket hozzon össze a világ minden tájáról a közös cél érdekében.

Minden évben április 24-e a Fashion Revolution Napja. A kampányhét pedig ápr. 20-26. között zajlik, és ennek kapcsán idén egy olyan felhíváshoz lehet csatlakozni, mely a #whomademyclothes hashtag-gel fut. A kampányhoz csatlakozó ruhakészítőknek, divatmárkáknak, tervezőknek különböző videók, posztok formájában van lehetőségük bemutatni egy-, vagy több ruhadarabjukat, melyeknek alapanyagáról mesélnek az érdeklődők számára – miért ezt az anyagot választotta, hogyan tudta beszerezni, miért szereti, stb. Nézzük meg, hogy a divatszereplők hogyan kommunikálnak egymással és a vásárlókkal. Én kíváncsian várom a posztokat, kísérjétek figyelemmel ti is…!