You are currently viewing Layering utcai stílusban

Layering utcai stílusban

És a kifutók után nézzük, hogy a hétköznapi életben hogyan tegyük magunkévá a layering, azaz a réteges öltözködés nyújtotta lehetőségeket. Tipikusan kedvenc és jól rétegelhető ruhadarabok például a különböző poncsók, blézerek, kimonók, kardigánok, mellények, az átlátszó vagy vékony anyagú szoknyák, kombinéruhák, kötények, a sálak, a zoknik, és még sorolhatnám. Érdemes a kiegészítőket is segítségül hívni. Vegyük például az öveket. A layering néha megkívánja, hogy hangsúlyozzuk kicsit a sziluettet. Itt érdemes figyelembe venni, hogy melyik testalkathoz mi áll jó, és hogy mit szeretnénk hangsúlyozni, vagy éppenséggel ellensúlyozni.

Aki még nem annyira jártas a témában, azt javaslom első körben a színeket nézzük. Ha a különböző rétegeknél hasonló színtónusokat használunk, akkor nagyon nem lőhetünk mellé. A profibbak nyugodtan kísérletezhetnek kontrasztosabb színű ruhadarabok rétegelésével, ez egyben egyfajta color blocking is, és nagyon izgalmas összeállítások születhetnek, ha kicsit elengedjük a fantáziánkat.

A layering segítségével gyakorlatilag az elénk táruló styling lehetőségek tárháza végtelen. Mert egy-egy ruhadarabot többször, többféleképpen is felhasználhatunk. Ugyanakkor egyedi, hiszen az, hogy mit hogyan viselsz és hogyan vegyíted a különböző rétegeket az a te stílusodat és egyéniségedet tükrözi.

És hogy miért éri meg a bajlódás a réteges öltözködéssel? Egyszerű, ezzel a technikával a tavaszi/nyári ruháinkat egész évben hordhatjuk. Meglátjátok, ha rákaptok az ízére akkor októberben nem kell majd elpakolni a szekrény mélyére az egész nyári ruhatárotokat, hogy mint a jó mackók, téli álmot aludjanak. Helyette előveszitek kedvenc nyári szoknyátokat, vagy maxi ruhátokat, stílusosan felkaptok alá egy farmert, fölé egy jó pulcsit vagy kardit, ha ez nem elég akkor egy zakót vagy bőrkabit is, jöhet még egy vagány bokacsizma, meg egy menő táska, és máris indulásra készen vagytok! 🙂

Na de nézzünk, hogyan csinálják a profik! Összegyűjtöttem nektek néhány street style összeállítást inspiráció gyanánt! Íme! 🙂