You are currently viewing A Versace 2018 Tavaszi/Nyári kollekciója – Gianni emlékére

A Versace 2018 Tavaszi/Nyári kollekciója – Gianni emlékére

Donatella Versace lélegzetelállító divatbemutatót hozott össze testvére, Gianni halálának huszadik évfordulója alkalmából. Az olasz divatcég 2018-as Tavaszi/Nyári kollekciója mint mindig, most is a múlt heti milánói divathéten került bemutatásra, de ezúttal minden Gianni hagyatékáról szólt. A modellek olyan ruhákban vonultak végig a kifutón, amelyeken az egykori olasz divattervező által megálmodott és létrehozott minták elevenedtek meg. Ilyen például a “Warhol” (pop-art stílusú Marilyn Monroe és James Dean portrék), az “animalière” (párduc minta), a “trésor de la mer” (kagyló- és tengeri csillag motívumok), és a “baroque” (arany barokk stílusú díszítések), melyeket 1991 és 1997 között tervezett és alkalmazott kreacióin a Versace divatház.

Annak ellenére, hogy a minták a testvérére emlékeztetnek minket, a Donatella által tervezett sziluettek nagyon is önmagához hűek, az ő védjegyei köszönnek vissza a ruhadarabokon: inkább ready-to-wear mint haute couture a kollekció, dominálnak a vállban hangsúlyos darabok, és kicsit többet takarnak mint némelyik kilencvenes évekbeli kollekció vagy kampány, finomabban jelenik meg a szexualitás. A 62 éves hölgy egyébként most már hosszabb ideje birtokolja a cég kreatív igazgatói posztját mint testvére, aki egykor megalapította a vállalkozást.

“A különbség Gianni és köztem az, hogy bár mindketten úgy gondoljuk a ruhák tökéletes eszközök arra, hogy azt mondjuk: ‘Hahó, itt vagyok, nézz csak ide!’, nekem nem az a fontos, hogy ‘nézz ide, nézd milyen gyönyörű vagyok’, hanem inkább az, hogy ‘nézz csak ide, ez a mondanivalóm’ – árulta el egy interjú során a The New York Times-nak.

És ha ez még nem lenne elég, a divatbemutató ominózus fináléja részeként újra együtt vonult végig a kifutón Cindy Crawford, Claudia Schiffer, Helena Christensen, Naomi Campbell és Carla Bruni, a 90-es évek szupermodelljei, Gianni múzsái. Igazán ikonikus pillanat ez! Sőt, még a kedvenceimet is összegyűjtöttem nektek, nézzétek csak!