You are currently viewing A WEBSHOPRÓL – MI AZ A HYBRID DIVAT

A WEBSHOPRÓL – MI AZ A HYBRID DIVAT

A hybrid divat egy újfajta, magasabb fokú gondolkodásmódot takar korunk divatiparának megszokott kreatív folyamataihoz képest. Ez a tervezési forma egyszerre örökíti meg az aktuális stílusokat, trendeket, és a különböző egyedi részleteket, ezáltal olyan ruhadarabok születnek, melyek új formatulajdonságokkal rendelkeznek, sőt az egyes ruhadarabok funkció szerinti kategorizálása is megváltozhat. Így ez a fajta tervezési mód olyan ötletekhez vezethet, melyek által akár soha nem látott kreációk születhetnek és a lehetőségek tárháza végtelen. Ennek köszönhetően a vásárlók tejesen egyéni és egyedi személyes stílust alakíthatnak ki maguknak ezen ruhadarabok viselése által.

Ez is tulajdonképpen egyfajta layering-et, azaz réteges öltözködést takar, de ebben az esetben két különböző ruhadarab összevarrásából születik egy új. Ennek a stílusnak köszönhetően mostmár úgy is elérheted a tökéletesen struktúrált, rétegelt look-ot, hogy nem kell több ruhadarabot egymásra venned, hanem helyette ezek összevarrt változatát viseled.

Nézzünk egy kicsit bele abba, hogy hogyan is született ez az egész hybrid divat koncepció. Már a Dior 2014-es Resort kollekciója óta, mely félig szoknya, félig nadrág kinézetű ruhadarabokat vonultatott fel a kifutón, a levegőben volt ez a trend mely végső soron a hybrid divat megszületéséhez vezetett. Ez a kifejezés azt takarja, hogy az eddigi divattörténet során egymástól független ruhadarabokat fogunk, és gyakorlatilag összevarrunk. Biztosan emlékeztek még a „jegging” kifejezésre, mely a farmer (jeans) és a legging ötvözete volt, illetve a fent említett Dior bemutatón felbukkanó nadrágszoknyákat „skorts”-nak becézték (a „short” és a „skirt” szavakból összerakva). Idén nagy fénykorát éli az effajta kísérletezés a divatban, sőt az egyik legjelentősebb trenddé nőtte ki magát ez a tervezési forma, és engem pontosan ez ihlet, nap mint nap.

Sikerült meghoznom a kedved…? Nézz körül a WEBSHOPON és válogass HYBRID RUHADARABJAINK közül, hogy egyszerűen, és stílusosan rétegelj!

Fotók: Nemeslaki Dániel

Retus: Runyai Gábor

Smink: Szondi Boglárka

Modell: Szászfalvi Lenke