You are currently viewing A nemzetközi divatcégek harca a koronavírus ellen

A nemzetközi divatcégek harca a koronavírus ellen

A luxusboltok, ruházati üzletek, és bevásárlóközpontok koronavírus okozta hirtelen bezárása rendkívül nagy hatással van a nemzetközi divatiparra, és bár úgy tűnik, hogy a világméretű divatmárkák eladásai hatalmas méretű csökkenést mutatnak majd idén, számtalan külföldi divatház döntött úgy, hogy aktívan vesz részt a járvány elleni küzdelemben.

A Louis Vuitton, az LVMH divatcsoport tagja volt az egyik első divatház, aki parfüm- és kozmetikum gyárait alkohol alapú kézfertőtlenítő gyártására alkalmas létesítménnyé alakította át, melyeket a francia egészségügyi hatóságoknak adnak át ingyen és bérmentve. Az Armani Csoport is arra használja az összes olaszországi gyártó egységét, hogy kórházi védőruházatokat készítsen, hiszen Olaszország az egyik legjobban sújtott térség. A Moncler 10 millió eurót adományozott egy olyan milánói kórház megépítésére, mely 400 intenzív osztállyal rendelkezik. A Prada is megkezdte 80,000 orvosi ruha és 110,000 maszk gyártását, melyeket egészségügyi dolgozóknak adományoznak. Ralph Lauren több miliót adományozott számos COVID-19 jótékonysági szervezet és alapítvány részére, ezen felül pedig a divatcég 250,000 maszk és 25,000 orvosi ruha elkészítésére kötelezte el magát. A Chanel bejelentette, hogy műhelyeit arcmaszkok gyártására alakítja át, hiszen Franciaország is keményen küzd a vírus terjedése ellen. A Gucci 1 millió eurót adományozott külöböző olasz civil szervezeteknek és természetesen ők is beszálltak a maszk- és egészségügyi ruházat gyártási projektbe. A Dior pedig újranyitotta a Baby Dior varrodáit, annak érdekében, hogy lehetőséget biztosítson önkénteseknek, hogy arcmaszkokat varrjanak. Donatella Versace és lánya 200,000 eurót adományoztak a milánói San Raffaele kórház intenzív osztálya számára, hogy segítsenek megoldani a koronavírusos betegek ellátását. És még sorohatnám a különböző kezdeményezéseket…!

Reméljük, hogy egyre több nemzetközi divatház kezd majd részt venni ehhez hasolnó kezdeményezésekben, és, hogy erőfeszítéseik nagyban elősegítenek abban, hogy ezt a világméretű járványt minél előbb magunk mögött hagyjuk. Addig is maradjatok otthon… és ha tehetitek varrjatok ti is maszkokat…!