You are currently viewing FASHION WEEK ÖSSZEFOGLALÓ

FASHION WEEK ÖSSZEFOGLALÓ

Mint azt páran már bizonyosan észrevettétek, a Fashion Week egy tradícionális téma, amiről mindig beszámolok itt a blogon, évente kétszer. Mindegy, hogy mennyire vagyok elfoglalt, külföldön dolgozom épp vagy itthon, vagy hány hete nem volt időm blogbejegyzést írni, a Fashion Week beszámoló sosem maradt ki. 🙂 Ilyenkor mindig kiválasztom a különböző divatfővárosok, New York, London, Milánó, és végül Párizs kifutóin látottak közül a kedvenceimet. Jó, jó, jó, mindannyian tudjuk milyen lélegzetelállító divatbemutatóval rukkolt elő a Chanel, a Dior, a Versace, a Dolce & Gabbana, a Gucci, vagy épp Tom Ford vagy Michael Kors idén (is). De én ezúttal kivételesen úgy döntöttem, a kevésbé ismert divatházak kifutóira koncentrálok. Lehet, hogy hallotunk már ezekről a márkákról is, sőt biztos, de nem biztos, hogy mindenki rendszeresen nyomon követi a kollekcióikat. Pedig lehet érdemes lenne! Íme az idei tavaszi/nyári szezon győztesei….! ?

NEW YORK – Tibi Tavasz/Nyár 2018 Ready-to-Wear

Ok, azt tudjuk, hogy a fűzők és a különböző fűzős felsők, övek, stb. fénykorukat élik per pillanat, és az elmúlt pár szezont szemmel kísérve azt gondoltuk, hogy egyik tervező sem tud már újat mutatni ezen a téren. Hát tévedtünk, mert a Tibi idei tavaszi/nyári kollekciójában átlátszó plasztik fűzőkben küldte kifutóra modelljeit. Mellesleg nem ők az egyetlenek akik vízlepergetős vagy vízhatlan anyagokat használtak fel legújabb kreációikhoz, lásd például a komplett idei Chanel kollekciót, úgyhogy szerintem ez gyanúsan sokat nyom a latba a jövő évi trendeket illetően.

 LONDON – Ralph & Russo Tavasz/Nyár 2018 Ready-to-Wear

Úgy tűnik mostmár nem a Burberry lesz az egyetlen londoni márka ami eszünkbe jut, ha ballonkabátokról van szó. A Ralph & Russo ugyanis eléggé szemrevaló darabokkal rukkolt elő a londoni divathéten. És nem csak a ballonkabátjaikra érdemes felfigyelni, hanem a meseszerűen elegáns estélyi ruháik is mindenképpen megérnek egy pillantást. Nem véletlen, hogy a divatház megállíthatatlanul száguld a világsiker felé, annak ellenérő, hogy még csak 2010-ben alapították a céget.

MILÁNÓ – Ermanno Scervino Tavasz/Nyár 2018 Ready-to-Wear

A feminin és a maszkulin darabok tökéletes harmóniáját teremtette meg idei kollekciójával az olasz divatmárka. Úgy tűnik a lágy, virágos anyagokból, nőies csipkékből, lengő-libegő tüllből és organzából késztült alsók kiválóan működnek a férfias szabású, szinte páncélra emlékeztető felsőruházattal: bőrkabátokkal, ingekkel, ballonkabátokkal. Mondjuk azt hozzá kell tenni, hogy csak egy olasz tudja ilyen izlésesen párosítani a kettőt! 😀 Ja és persze ne feledkezzünk meg a fűzős csizmákról, amiket a modellek viseltek, olyan mintha balerinák lennének….vagy gladiátorok? Vagy mindkettő…? 🙂 Na, pont ez a lényeg! Ezt eléggé eltalálták!

PÁRIZS – Nina Ricci Tavasz/Nyár 2018 Ready-to-Wear

Egy modern hadsereg kelt életre amikor a kifutón megpillantottuk Nina Ricci legújabb tavaszi/nyári kreációit és a francia divatháznak gyakorlatilag sikerült minden egyes idei trendet egy kollekcióba ötvözni: tollak, rojtok, fodrok, erőteljes vállak, katonai váll-lapok, zsebek, palástok, short-ok, logó övek, és persze pasztellek. Még a helyszín is tökéletesen illett a military hangulathoz, hiszen a divatbemutatót egy hatalmas “cirkuszi” sátor körül rendezték meg, amit a párizsi Les Invalides épülete elé húztak fel. Az ikonikus épület napjainkban múzemként funkcionál, de eredetileg egy XIV. Lajos által építtetett katonai kórház volt.