You are currently viewing Fashion Week Összefoglaló

Fashion Week Összefoglaló

Mint azt páran már bizonyosan észrevettétek, egy másik tradícionális téma, amiről mindig beszámolok itt a blogon, az a Fashion Week. Ilyenkor mindig kiválasztom a különböző divatfővárosok, New York, London, Milánó, és végül Párizs kifutóin látottak közül a kedvenceimet. Íme az idei őszi/téli szezon nyertesei….! 🙂

NEW YORK – THOM BROWNE ŐSZ 2017 READY-TO-WEAR

Thom Browne rengeteg különböző textúrát használt fel a kollekciójához, a tollaktól és a tüllöktől elkezdve, a flittereken, bőrökön, és szőrökön át, egészen a különböző szövetekig – mindezeket sokszor egy összeállításon belül kombinálva, ezáltal rendkívül sokszínű és sokrétű szetteket alkotva. Az idei tél slágerét, a pufi dzsekit egy teljesen másik szintre emelte, és nadrágokat, szoknyákat, sőt zakókat, mellényeket, és ballonkabátokat készített ebből az anyagból, ami szerintem zseniális ötlet. Mindezek felett az egész kifutó egy befagyott tóra emlékeztetett, a modellek pedig jégkorcsolyára hajazó cipőket viseltek.

LONDON – BURBERRY ŐSZ/TÉL 2017-2018 READY-TO-WEAR

A londoni fashion week-ről általában mindig a Burberry kollekció a kedvencem. Amikor azt hiszed, hogy a legendás márka már nem tud újat mutatni ballonkabátok terén, biztos hogy sikerül bebizonyítaniuk az ellenkezőjét. Idén például, a hybrid divat koncepcióját követve, egy csomó különböző ruhaneműt varrtak egybe, többek közt kötött anyagokat. Ami szerintem egy nagyon friss és modern módja a különböző kötött cuccok újra divatossá tételének.

MILÁNÓ – DOLCE & GABBANA ŐSZ/TÉL 2017-2018 READY-TO-WEAR

Milánóban Domenico Dolce és Stefano Gabbana pontosan tudja mitől döglik a légy. Megszerezték maguknak a legnagyobb Instagram-táborral rendelkező celebeket és legbefolyásosabb divatbloggereket, és modellek helyett ők vonultak végig a kifutón az olasz divatmárka legújabb kreációiban. Hát nem nagyszerű ötlet? Ezáltal biztosítva azt, hogy olyan emberek, mint Kristina Bazan a Kayture divatbloggere, Aimee Song a Song of Style stylistja, Marie Shea a Peace Love Shea weboldal létrehozója, Alexandra Pereira azaz Lovely Pepa, a brazil stílusdiktátor Helena Bordon, és még sokan mások azonnali jelleggel ruhapróba- vagy éppenséggel after party képeket posztolgattak az összes létező média fórumra, mint a Facebook vagy az Instagram. Kinek kell ennél jobb marketing fogás…? 😉

PÁRIZS – CHANEL ŐSZ/TÉL 2017-2018 READY-TO-WEAR

Ha Párizs, akkor Chanel, mi más…? 🙂 Fényes tweed kosztümök, steppelt metálfényű poncsók, csillámos csizmák, klasszikus fekete-fehér összeállítások, jeges pasztellek, gyöngyös fejpántok és sikkes kiegészítők…ja…és…egy űrhajó! Az elmúlt pár szezonban Karl Lagerfeld-nek sikerült a Grand Palais-t hatalmas bevásárlóközponttá, kaszinóvá, vagy éppenséggel reptérré varázsolnia a különböző Chanel divatbemutatók alkalmával, úgy tűnik idén nem tudott kitalálni több földi helyszínt és úgy döntött inkább az űrbe repít minket egy űrállomás segítségével. És ha azt hittétek, hogy a színpadon felállított űrhajó csak dekorációs elemként szolgált, hát akkor tévedtek, mert a hatalmas rakétát ténylegesen “fellőték” a show végén! Érdemes végignézni!

És akkor nézzük a kedvenceimet! 🙂