You are currently viewing A street style nyomában

A street style nyomában

Az Instagramnak köszönhetően a street style, azaz az utcai stílus gyakorlatilag egy külön iparággá nőtte ki magát. Míg régen a divat trendek a kifutókon születtek, manapság már az utca embere, az úgynevezett „influencer”-ek diktálják mi lesz a menő a következő szezonban. Talán azért, mert ez az a hely, ahol praktikusabban, hétköznapiasabban, valódibban elevenülnek meg a különböző divatházak legújabb kollekcióinak darabjai, vagy éppenséggel a fast fashion cégek ruhadarabjai vagy kiegészítői. Sőt a legizgalmasabb az egészben az, hogy ez a két eddig különböző világ a street style-nak köszönhetően, akár összefonódva is meg tud nyilvánulni.

Fotó forrása: Time
Fotó forrása: Time

De nézzünk körül mi a helyzet Magyarországon…? 2016-ban az instyle.hu beszámolt arról, hogy az egyik legmenőbb New York-i divatoldal, a Women’s Wear Daily fotósa, Kirsten Kortebein Budapesten járt és készített néhány képet, stílusos nőkről és pasikról. A street style szettekkel elkápráztatta olvasóit és néhány szóban azt is összefoglalta, hogy milyen általános jellemzőket tapasztalt Budapesten a nők öltözködésében. A könnyű, rövid kabátok, az élénk színű cipők, a nagy sálak és a mintás kulcsdarabok városaként írták le Budapestet. És azóta csak fejlődtünk…! 😉 A képeket itt tekinthetitek meg.

Fotó forrása: shopsimplycynthi.hu
Fotó forrása: Simply Cynthi

Ha megfigyelitek, a webshopon minden termék egy kis általam készített kollázzsal van ellátva az adott kreációra vonatkozóan, mely segít nektek vizuálisan elképzelni a megjelenített ruhadarab funkcióját és viselési módjait. Úgyhogy, ha megtetszik valami, de bizonytalanok vagytok, hogy mit, hogyan, mivel hordjatok, én segítek inspirálódni!